U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
 
 
 

Openingstijden

24/7 open voor spoed

Praktijk Duiven

Maandag t/m vrijdag 9:00 - 19:00
Zaterdag 10:00-11:00

Spreekuren
* maandag t/m vrijdag 13.30-14.00 uur
(niet op donderdag)
en 18.30-19.00 uur
* Zaterdag 10.00-11.00

Rijksweg 22 
6921 AG Duiven
Tel.: 0316-285217

Praktijk Arnhem

Spreekuren
maandag t/m vrijdag 19.45-20.15 uur

Johan de Wittlaan 246
6828 WS Arnhem
Tel.: 026-3513450

 

Laatste nieuws

Volg het laatste nieuws op Facebook!

 
 
 
 

Gedragskliniek voor hond en kat

Gedragsproblemen bij huisdieren zijn uitingen van gedrag die door de eigenaar of zijn omgeving als onwenselijk worden ervaren. Gedragsproblemen komen voor bij honden, katten, knaagdieren en papegaaien. Soms is een ziekte de oorzaak van een gedragsprobleem. Care4Animals is er van overtuigd dat een gedragsprobleem gedeeltelijk of geheel is op te lossen, soms met ondersteuning van medicatie, maar vooral met inzet van de eigenaar.

Vuurwerkangst

Een vervelend en terugkerend probleem. Er bestaan verschillende therapieën afhankelijk van de ernst van de vuurwerkangst, het soort dier, leeftijd en leefomstandigheden. Elk jaar organiseert Care4Animals eind november/begin december een cursus Vuurwerkangst. Houdt onze Facebookpagina in de gaten voor de actuele informatie.

Afwijkende gedragsstoornissen

De dierenarts kan onderscheid maken tussen een echte gedragsstoornis, waarbij het dier afwijkend gedrag vertoont, en ongewenst gedrag. Opgemerkt moet worden dat ongewenst gedrag wel het normale gedrag van een dier kan zijn. Tevens kan de dierenarts beoordelen of een medisch probleem debet is aan het gedrag.

Huisplassen

Het plotseling onzindelijk worden van een huisdier kan verschillende oorzaken hebben, zowel medisch als gedrag gerelateerd. Onderzocht moet worden of het plassen in huis gepaard gaat met overmatig drinken, stress, of er een grote plas wordt gedaan of vele kleine plasjes.

Bijtincidenten

Indien een huisdier een mens bijt is er altijd sprake van een ongewenste situatie. Vaak moet de eigenaar zich eerst laten behandelen bij de huisarts en dan moet de vraag worden beantwoord, waarom is het gebeurd en onder welke omstandigheden. Is er een medische oorzaak aan te wijzen, heeft het dier pijn of is er sprake van een gedragsstoornis of anderszins.

Psychose

Een psychose is een toestand waarbij het gedurende een periode het contact met de werkelijkheid geheel of gedeeltelijk kwijt is. De oorzaken van een psychose zijn divers. Het huisdier kan lijden aan hormonale schommelingen, vergiftiging, dementie of een vorm van epilepsie.

Gedragsmedicatie (Psychiatrie , Geriatrie)

Er is een groot aantal gedragsstoornissen bij dieren bekend en beschreven. Agressief gedrag of verlatingsangst zijn ongewenste gedragingen die een dierenarts regelmatig tegenkomt in de praktijk. Psychofarmaca die bij de mens als effectief zijn bewezen, kunnen steeds meer ook bij huisdieren worden aangewend als ondersteuning. Onderzoek heeft uitgewezen dat onze huisdieren verschijnselen van dementie kunnen ontwikkelen die gepaard gaan met gedragsveranderingen zoals onzindelijkheid, verlatingsangst, ongehoorzaamheid of problemen met de oriëntatie.

Nieuwe huisgenoot introductie

Een kat, hond, vogel of knaagdier kan vaak niet zonder problemen bij het huisdier worden geplaatst die al in het gezin aanwezig is. Bij de introductie van een nieuw huisdier krijgt de eigenaar slechts één kans! Een nieuwe hond of kat moet met beleid worden geïntroduceerd, maar dat geldt ook voor het nieuwe konijn, vogel, vis of cavia. Informeer bij Care4Animals op welke manier het nieuwe huisdier kan worden voorgesteld aan het al aanwezige huisdier.