U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
 
 
 

Openingstijden

24/7 open voor spoed

Praktijk Duiven

Maandag t/m vrijdag 9:00 - 19:00
Zaterdag 10:00-11:00

Spreekuren
* maandag t/m vrijdag 13.30-14.00 uur
(niet op donderdag)
en 18.30-19.00 uur
* Zaterdag 10.00-11.00

Rijksweg 22 
6921 AG Duiven
Tel.: 0316-285217

Praktijk Arnhem

Spreekuren
maandag t/m vrijdag 19.45-20.15 uur

Johan de Wittlaan 246
6828 WS Arnhem
Tel.: 026-3513450

 

Laatste nieuws

Volg het laatste nieuws op Facebook!

 
 
 
 

Huidaandoeningen

Huidaandoeningen kunnen zich bij alle diersoorten ontwikkelen en hebben een herkenbaar beeld. Er is sprake van onderbreking van de vacht, doordat bij de huidaandoening een huid wordt aangetast en daardoor de beharing plaats maakt voor een kale plek. De kale plek zal in een groot aantal gevallen door het dier worden versneld, doordat een vogel zijn veren bij de aangetaste plek zal uittrekken en de kat de haren zal uit de huid zal likken. Dit is mogelijk, omdat de verankering van de haren/veren door de huidaandoening minder sterk is en de haren/veren losser zitten.

Huidaandoeningen kunnen diverse oorzaken hebben. Vanzelfsprekend hebben we de huidaandoeningen als gevolg van een wond, maar er kan ook sprake zijn van een allergische reactie. 

 


 

Dermatitis oorzaken

Net als bij mensen, zien we steeds vaker allergische reacties bij dieren en uit zich dit door huidproblemen. Dermatitis is een allergische huidziekte die voorkomt bij katten en honden. De kat of hond is allergisch voor stofjes in de lucht, graspollen of huisstofmijten. Het is van belang om de oorzaak van de allergische reactie te achterhalen, waardoor de behandeling adequaat kan worden ingezet. Aangezien huidaandoening door jeuk of pijn zeer onaangenaam zijn voor het dier, is een tijdige diagnose van groot belang.

 

Demodicose / Jeugdschruft

Bij honden kennen we een specifiek huidprobleem, dat met namen bij pups op jonge leeftijd voorkomt. Demodecosis of jeugdschruft uit zich meestal al op jonge leeftijd wanneer de pup tussen 3 en 6 maanden oud is en is niet besmettelijk. Demodecosis wordt veroorzaakt door de demodex mijt. Bij sommige honden kunnen deze mijten zich plots massaal vermeerderen.  De demodex mijt is van nature te vinden in de huid van de hond. De mijt geeft alleen problemen wanneer de weerstand van de hond verzwakt is; bijvoorbeeld bij jonge dieren, oude dieren of zieke dieren. De demodex mijt gaat niet van de hond over op mensen of op katten. De demodex mijt is niet eenvoudig te behandelen en meestal is de behandeling van het onderliggende probleem essentieel om effect te hebben.