U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
 
 
 

Openingstijden

24/7 open voor spoed

Praktijk Duiven

Maandag t/m vrijdag 9:00 - 19:00
Zaterdag 10:00-11:00

Spreekuren
* maandag t/m vrijdag 13.30-14.00 uur
(niet op donderdag)
en 18.30-19.00 uur
* Zaterdag 10.00-11.00

Rijksweg 22 
6921 AG Duiven
Tel.: 0316-285217

Praktijk Arnhem

Spreekuren
maandag t/m vrijdag 19.45-20.15 uur

Johan de Wittlaan 246
6828 WS Arnhem
Tel.: 026-3513450

 

Laatste nieuws

Volg het laatste nieuws op Facebook!

 
 
 
 

Medische beeldvorming

De medische beeldvorming vindt plaats op basis van een aantal aspecten:

*    het 'verhaal' van de eigenaar

*    de beoordeling van het dier in de behandelkamer

*    het lichamelijk onderzoek van het dier

*    waarbij ondersteuning nodig kan zijn van apparatuur.

Bij Care4Animals wordt er geluisterd naar hetgeen de eigenaar constateert in afwijkend gedrag van het dier.  Immers, het is de eigenaar die afwijkend gedrag constateert waarbij hij/zij het belangrijk genoeg vindt om naar de dierenarts te gaan. Tegelijkertijd zal worden getracht om de constatering van de eigenaar te plaatsen bij het gedrag dat het dier in de behandelkamer laat zien, meestal gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Vaak is dit al voldoende om een eerste diagnose te kunnen stellen en een behandeling in te zetten. In andere gevallen zal aanvullende informatie moeten worden gehaald uit de bevindingen van de ondersteunende apparatuur. Een overzicht van de meest gangbare apparatuur vindt u in deze rubriek. 

Röntgen

Soms is het nodig om middels een röntgenfoto tot een aanvulling op het onderzoek te komen. Met de röntgenfoto wordt het inwendige van het dier zichtbaar gemaakt. Care4Animals maakt gebruik van digitale röntgenapparatuur. Deze apparatuur laat de foto's direct op een groot beeldscherm zien, waardoor de eigenaar goed kan meekijken met de uitleg van de dierenarts.

 

RöntgenafdelingRöntgenafdeling

RöntgenafbeeldingRöntgenafbeeldingRöntgenafbeelding van een uilRöntgenafbeelding van een uil 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HD en ED foto

HD is de afkorting die staat voor heupdysplasie, ED is elleboogdysplasie.

Care4Animals is gerechtigd om de officiële röntgenfoto’s te maken van HD en ED. Deze officiële foto´s zijn nodig wanneer je in Nederland met een rashond wilt gaan fokken. De leeftijd waarop een röntgenfoto moet worden gemaakt verschilt per ras.

HD en ED zijn erfelijke afwijkingen en verschillende rassen en kruisingen daarvan zijn geboren met deze  afwijking die het zonder pijn bewegen onmogelijk maakt.

Echo

Op een röntgenfoto zijn uitstekend de bot delen van een hond te zien. Voor de weke delen is het beter om een echo te maken, omdat die met een echo beter zijn te beoordelen. De eigenaar kan ook bij het maken van de echo blijven. Op de meest rechtse afbeelding zijn bijvoorbeeld de pups in een baarmoeder van een hond zichtbaar. Bij een echo is de grootte van bijvoorbeeld een niersteen goed te meten.

 

EchoEcho

Uitvoering echoUitvoering echo

Echo
Echo

 Echo met pupsEcho met pups

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Endoscopie

Via de mond of anus wordt een soepele flexibele slang (scoop) binnengebracht waarmee de organen kunnen worden bekeken. Ook kan via de endoscoop een kleine ingreep worden uitgevoerd. 

Vaginascopie

Bij steeds terugkerende blaasontstekingen of uitvloeiingen uit de vagina kan een scopie uitkomst bieden. Ook bij incontinentieproblemen kan de scopie uitkomst bieden.

Microscopie

Onder de microscoop worden huidafkrabsels bekeken. De urine kan worden beoordeeld op de aanwezigheid van kristallen of bacteriën. In de ontlasting worden wormen en parasieten zichtbaar. Maar ook een vaginale/ en bloeduitstrijkje of een biopt van een tumor worden onder de microscoop beoordeeld.

 

 

 

Laboratorium

Bij Care4Animals wordt het laboratoriumonderzoek zelf uitgevoerd zoals de reguliere onderzoeken van bloed, lever, nier, urine en ontlasting.
Ook zijn er verschillende sneltesten mogelijk zoals de test op FeLV /(leukemie), FIV (aids) en Fip (virale aandoening) bij katten, Progesteronbepaling (een immunologische-enzymatische test), Parvo en vele andere onderzoeken zijn uitvoerbaar.