U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
 
 
 

Openingstijden

24/7 open voor spoed

Praktijk Duiven

Maandag t/m vrijdag 9:00 - 19:00
Zaterdag 10:00-11:00

Spreekuren
* maandag t/m vrijdag 13.30-14.00 uur
(niet op donderdag)
en 18.30-19.00 uur
* Zaterdag 10.00-11.00

Rijksweg 22 
6921 AG Duiven
Tel.: 0316-285217

Praktijk Arnhem

Spreekuren
maandag t/m vrijdag 19.45-20.15 uur

Johan de Wittlaan 246
6828 WS Arnhem
Tel.: 026-3513450

 

Laatste nieuws

Volg het laatste nieuws op Facebook!

 
 
 
 

Wondbehandeling

Bij wondbehandeling zal de dierenarts altijd eerst moeten kijken wat de oorzaak is van de wond. Een wond kan worden veroorzaakt door externe factoren, zoals een tak of een beet van een ander dier. Maar een wond kan ook worden veroorzaakt door het dier zelf, bijvoorbeeld door het veelvuldig likken op dezelfde plek of een hotspot. Afhankelijk van de oorzaak zal een behandeling worden ingezet.

Veelal speelt een rol, dat bij niet acute wondbehandeling de eigenaar van het dier al enige tijd met zelfmedicatie aan de gang is geweest. Uiteindelijk zal de eigenaar dan naar de dierenarts gaan, omdat de wond niet voldoende heelt. Wacht in alle gevallen niet te lang met de wondbehandeling. Liever tijdig naar een dierenarts, dan een ontsteking.

 

Er zijn diverse methoden die kunnen worden ingezet voor wondbehandeling, afhankelijk van de ernst van de situatie.

 

Wondpleister( hysdrosorp etc)

Er bestaan verschillende methodes om een wond af te dekken. Hysdrosorp is een gelverband en is een van de mogelijkheden.

 

Laserchirurgie

Het gebruik van laser bij werkt ontstekingsremmend, vermindert de pijn en zal de wondgenezing bevorderen. Het voorkomt het vormen van littekenweefsel en bevordert de bloedcirculatie.

Plastische chirurgie

Plastische chirurgie bij huisdieren houdt niet in dat het uiterlijk van het dier wordt veranderd om te voldoen aan een schoonheidsideaal. Bij de dierenarts wordt plastische chirurgie toegepast voor het herstellen van huidfuncties van een dier. Door plastische chirurgie is de dierenarts in staat een grote wond op een dergelijke manier te behandelen, dat een dier weer normaal kan functioneren met een acceptabel resultaat. Ook in het geval van het verwijderen van een aangezichtstumor, kan plastische chirurgie noodzakelijk zijn om het dier weer te kunnen laten eten en spelen.